«Βέτσερ»: Και ο ΥΠΕΞ της Σουηδίας μας βλέπει ως Σλάβους...




Σεπτέμβριος 26, 2014.

Με τον υπέρτιτλο «Η γενοκτονία από τους γραφειοκράτες συνεχίζεται» η σλαβική εφημερίδα ‘Βέτσερ’ των Σκοπίων, αναφέρεται στον μέχρι πρότινος υποστηρικτή τους, ότι δεν τους βλέπει ως ‘Μακεδόνες’, αλλά ως Σλάβους.

Γράφει η εφημερίδα: 


«Ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ, βλέπει, επίσης, Σλάβους και Αλβανούς και όχι ‘Μακεδόνες’ μέσα στο σύνολο των πολλών  εθνικών κοινοτήτων στη χώρα μας».

Συνεχίζει:

Αυτό ανέφερε ο Μπίλντ, ο οποίος αναμένεται σύντομα να χάσει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας, επειδή η πολιτική του επιλογή δεν είναι στο πλαίσιο της νέας κυβέρνησης συνασπισμού στη σκανδιναβική χώρα. Μάλιστα, ως ευρωπαίος πολιτικός, έχει μεγάλη δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα.

Εκτός από το Twitter και το Facebook,ο διάσημος ‘μπουλντόζας’ διπλωμάτης, έχει και το δικό του blog, όπου μοιράζεται τις σκέψεις και τις απόψεις του.

Σε αυτό, λοιπόν, το blog  του (http://carlbildt.wordpress.com/2014/07/10/overraskningarnas-balkan), αναφερόμενος  στην τελευταία δραστηριότητά του, σχολίασε το παραδοσιακό «Croatia Forum» που έλαβε χώρα αυτό το καλοκαίρι στο Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, όπου συμμετείχαν ανώτεροι πολιτικοί εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών και των χωρών της περιοχής καθώς και ανώτεροι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας, της Κίνας και της Ιαπωνίας.

Στον προβληματισμό του για το πώς πέρασε, έγραψε μεταξύ άλλων:
«Φυσικά αυτό το φόρουμ, ήταν μια ευκαιρία για συζήτηση σχετικά με τις καταστάσεις στις διάφορες χώρες.



Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι επί του παρόντος η ανάπτυξη στη ‘Μακεδονία’. 

Εκεί μπορείτε να δείτε τις σχέσεις μεταξύ των κοινοτήτων της χώρας,  των Σλάβων- Μακεδόνων και των Αλβανών», λέει ο Carl Bildt στην σουηδική γλώσσα», σημειώνει το δημοσίευμα με πικρία για τα λόγια ενός καλού φίλου...


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr