Ο Ποροσένκο θα ζητήσει από τις ΗΠΑ να χαρακτηρισθούν ως τρομοκράτες, οι αυτονομιστές





«Ο Ποροσένκο αποφάσισε να ζητήσει από τις ΗΠΑ να αναγνωρίσουν τις ΛΔ Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, τρομοκρατικές οργανώσεις», γράφει το ρωσικό δημοσίευμα
 


Σεπτέμβριος 1, 2014.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο,  σκέφτεται κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις Ηνωμένες Πολιτείες, να θέσει το ζήτημα της αναγνώρισης ως τρομοκρατικών οργανώσεων τις λεγόμενες Λαϊκές Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.


Ο Ποροσένκο ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πρωτοβουλία να δώσουν στην Ουκρανία το καθεστώς των μεγάλων συμμάχων, μη μελών του NATO. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα επιτρέψει τη χώρα του να έχει νέες ευκαιρίες συνεργασίας με την Ουάσιγκτον και την ενίσχυση της ασφάλειας, όπως σημειώνει το ρωσικό Ίντερφαξ.

Σημειώνεται ότι την 1η Αυγούστου, μια ομάδα 19 Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ζητώντας να κηρύξει τις ΛΔ του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ως τρομοκρατικές οργανώσεις.

Επιπλέον, σημειώνει το δημοσίευμα, τον Ιούνιο στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου δημοσιεύθηκε μια αναφορά που καλούσε την αναγνώριση των ΛΔ Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ ως τρομοκρατικές οργανώσεις. Ωστόσο, αυτή η πρωτοβουλία δεν είχε ανταπόκριση αφού συγκεντρώθηκαν μόνο 7.400,ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 100.000 υπογραφές.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr