Η Μέρκελ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά αντισημιτισμού στο Βερολίνο




«Η Μέρκελ προειδοποιεί κατά της μισαλλοδοξίας», γράφει το δημοσίευμα της 'taz'

Σεπτέμβριος 14, 2014.

«Η Γερμανία θα κάνει ό, τι μπορεί και είναι στην αρμοδιότητά της για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, βρισκόμενη σε διαμαρτυρία κατά του φαινομένου του αντισημιτισμού, σήμερα, στο Βερολίνο, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 4.000 άτομα.


«Όποιος προσβάλει τους Εβραίους, επιτίθεται στη Γερμανία. Η εβραϊκή ζωή είναι μέρος της ταυτότητάς μας. Ως έθνος και ως πολιτικοί έχουμε καθήκον να αγωνισθούμε κατά του αντισημιτισμού», δήλωσε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους.

Η Μέρκελ σπάνια παρευρίσκεται σε διαδηλώσεις, αλλά αυτή τη φορά ήταν μαζί με τον πρόεδρο Joachim Gauck,, τον αντιπρόεδρο της Καγκελαρίας, Sigmar Gabriel, τους επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας, τους επικεφαλής της χριστιανικής θρησκείας, μπροστά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο στη Γερμανία και χαρακτηρίστηκε ως ‘ασυνήθιστο’ γεγονός.

Συνήθως γίνονται συγκεντρώσεις που δεν δίνονται δημοσιότητα, ωστόσο οι ηγέτες της κοινότητας, διευκρίνισαν ότι οι Εβραίοι αισθάνονται ότι απειλούνται από την εμφάνιση του αντισημιτισμού  στην Ευρώπη, μετά την επίθεση του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr