«Έρευνα στην Ελλάδα για απειλές θανάτου εναντίον της Κριστίν Λαγκάρντ»






Σεπτέμβριος 17, 2014.

Σκόπια.

Κύριο θέμα πολλών μέσων ενημέρωσης των Σκοπίων, αποτελεί το ζήτημα της απειλής θανάτου που δέχθηκε η  Christine Lagarde, σχετικά με τον περίφημο κατάλογο Ελλήνων φοροφυγάδων που διοχέτευσαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.


«Η Αθήνα ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη  να προβεί σε έρευνα για τις καταγγελθείσες απειλές κατά της ζωής της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία επέκρινε τη συμπεριφορά των Ελλήνων σχετικά με το ζήτημα των φόρων στον απόηχο της κρίσης στη χώρα», σημειώνει σχετικό σλαβικό δημοσίευμα.

«Ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έγραψε μια επιστολή προς την Λαγκάρντ, όπου την ενημερώνει ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί, εφ’ όσον «οι δικαστικές αρχές έχουν στην κατοχή τους ονόματα-ημερομηνίες- στοιχεία», ανέφερε μια πηγή από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Financial Times» την περασμένη Παρασκευή,  η Λαγκάρντ δήλωσε ότι στο παρελθόν, όταν είχε αναφερθεί για τους φοροφυγάδες στην Ελλάδα, δέχθηκε απειλές θανάτου, και εξαιτίας του γεγονότος αυτού ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας της.

Την άνοιξη του 2012, στον απόηχο των διεθνών οικονομικών εντάσεων σχετικά με το ζήτημα της Ελλάδας, η Κριστίν Λαγκάρντ είχε δηλώσει στη βρετανική ‘The Guardian’, ότι οι Έλληνες θα έπρεπε, συλλογικά, να αρχίσουν να πληρώνουν τους φόρους τους και το ενδιαφέρον της για τους φτωχούς Έλληνες  είναι μικρότερο από αυτό για τα παιδιά της Αφρικής, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr