Ιράκ: Ο Ομπάμα ανακοίνωσε νέες αεροπορικές επιθέσεις




Σεπτέμβριος 1, 2014.

Η ιρακινή ‘Αλ Σουμάρια’ σημειώνει ότι τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ,  Μπαράκ Ομπάμα, ενημέρωσε στο Κογκρέσο ότι οι νέες αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ στοχεύουν στην παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της πόλης Αμερλί. 
 
Ο Ομπάμα είχε την υποχρέωση να ενημερώσει για αυτήν την απόφαση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ψηφίσματος για τις πολεμικές επιχειρήσεις.

Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας  της αμερικανικής προεδρίας, Κέιτλιν Χέιντεν δήλωσε «αυτή η διαδικασία είναι σύμφωνη με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα στο Ιράκ, για την προστασία των Αμερικανών πολιτών και των αμερικανικών εγκαταστάσεων και λόγω της ανθρωπιστής κατάστασης».

Την Κυριακή, 31 Αυγούστου, οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ, από κοινού με εθελοντές κατάφεραν να σπάσουν την πολιορκία της πόλης Αμερλί από τους αντάρτες και να αποκαταστήσουν τις οδικές αρτηρίες στην περιοχή, με τη συμμετοχή των αμερικανικών αεροσκαφών που βομβάρδισαν εστίες των τρομοκρατών, σημειώνει  η ‘αλ Σουμάρια’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr