Πρωθυπουργός Αλβανίας: Να εφαρμοσθεί η συμφωνία της Οχρίδας στα Σκόπια






Ο Έντι Ράμα ζήτησε από τα Σκόπια να εφαρμόσουν τη Συμφωνία της Οχρίδας για την ισότητα των μειονοτήτων στη χώρα




Σεπτέμβριος 20, 2014.

«Δεν αναζητούμε να συμπεριλάβουμε ένα ανεπίλυτο ζήτημα, κατά την άποψή μας, όπως είναι η Συμφωνία της Οχρίδας, και η Αλβανια δεν έχει σκοπό να εμποδίσει την πορεία ένταξης της γειτονικής χώρας. Είμαστε απόλυτοι σε αυτό. Πιστεύουμε, όμως, ότι η καθιέρωση των δημοκρατικών κανόνων στις σχέσεις με τους Αλβανούς των Σκοπίων, με


 την καθιέρωση της Συμφωνίας της Οχρίδας του 2001, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο μέλλον της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, καθώς και ένα πρόσθετο βήμα για την ενοποίηση της περιοχής ενάντια στην απειλή του ισλαμικού εξτρεμισμού», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανιας, Έντι Ράμα κατά την πρώτη κοινοβουλευτική σύνοδο.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης εγγυήθηκε ότι η Αλβανία θα στηρίξει τους διεθνείς εταίρους, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΕ, σε κάθε δράση για την υπεράσπιση της ασφάλειας και της ελευθερίας.

«Η πίεση από τις επιθέσεις που θα φέρει η κλιμάκωση της διεθνούς συμμαχίας στους μισθοφόρους τρομοκράτες, θα τους ωθήσει να βρουν καταφύγιο με την επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους. Απειλείται, έτσι, η εξαγωγή βαρβαρότητας η οποία παρουσιάζεται καθημερινά στη Συρία και το Ιράκ. Η αλβανική στάση συνοψίζεται στην ανάγκη συμμετοχής στο ΝΑΤΟ, όλων των βαλκανικών χωρών, το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Ράμα, σύμφωνα με την αλβανική Λάιμ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr