Η Τουρκία θα επανδρώσει τις πρεσβείες της με ειδικές δυνάμεις του Στρατού





Σεπτέμβριος 23, 2014.

Κωνσταντινούπολη.

Σε  διπλωματικές αντιπροσωπείες, στις χώρες που χαρακτηρίζονται ως ‘υψηλού κινδύνου’ για την ασφάλειά τους, η Τουρκία,  θα καθιερώσει τη φύλαξή τους σε ειδικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού, από τώρα και στο εξής, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου.


 Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου  Ασφαλείας της Τουρκίας, ο  πρωθυπουργός Ahmet Davutoğlu  ανακοίνωσε το νέο μέτρο, κατόπιν συζήτησης με τον αρχηγό της Εθνικής Άμυνας, στρατηγό Necdet Özel.

«Ειδικές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις θα εκπαιδευθούν για την πρόληψη ένοπλης επίθεσης, ενώ οι ‘μπορντό μπερέ’ [bordo Bereliler-υποκοριστικό της διοίκησης των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού) θα εκπαιδευθούν για να διασφαλίσουν την ασφάλεια σε περιόδους έκτακτης ανάγκης».

Τα διπλωματικά κτήρια της Τουρκίας, ιδίως πρεσβείες και προξενεία, φρουρούνται, τώρα,  από ειδικές ομάδες της αστυνομίας. 

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή συζητείται ένα άλλο μοντέλο διαφύλαξης των διπλωματικών αποστολών σε χώρες υψηλού κινδύνου, μετά την ομηρία των 46 Τούρκων πολιτών και  τριών Ιρακινών που εργάζονταν στο προξενείο της Μοσούλης από τους μαχητές του ισλαμικού Κράτους στις 11 Ιουνίου 2014, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι το περασμένο Σάββατο.

Ο Νταβούτογλου ήταν κατηγορηματικός:  η διαφύλαξη των διπλωματικών αποστολών θα γίνεται από ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις γράφει η τουρκική Σαμπάχ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr