Λιβύη: Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο της πρωτεύουσας





Σεπτέμβριος 1, 2014.

Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το πρωί, ότι το μεγαλύτερο μέρος της έδρας των υπουργείων, των θεσμών και των επίσημων οργανισμών στην Τρίπολη βρίσκεται εκτός ελέγχου της, επισημαίνει, όμως, ότι θα ασκεί τα καθήκοντά της, εκτός της λιβυκής πρωτεύουσας.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της αραβικής ‘Σκάι Νιουζ’ ομάδες ισλαμιστών έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεύουσας, το οποίο λεηλάτησαν και «εμπόδισαν τους εργαζόμενους να εισέλθουν στα κτήρια και απείλησαν τους υπουργούς και τους εκπροσώπους τους».

Σε ανακοίνωση της κυβέρνησης  αναφέρεται ότι «η προσέλευση των δημοσίων υπαλλήλων στους χώρους εργασίας είναι επικίνδυνη και θα συλληφθούν ή θα δολοφονηθούν».

Σημειώνεται ακόμη, ότι «πολλοί ένοπλοι σχηματισμοί έχουν απειλήσει άμεσα τους κρατικούς υπαλλήλους, και επιτέθηκαν και έκαψαν τα σπίτια τους και απείλησαν τις οικογένειές τους».

Η κυβέρνηση κατηγορεί την ισλαμική ομάδα «Αυγή της Λιβύης» -«Φατζρ Λίμπια» για τις λεηλασίες και τις καταστροφές στην πρωτεύουσα και στη δημιουργία χάους στη χώρα, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr