Σκόπια: Στρατιωτική αντιπροσωπεία από το Βερμόντ επισκέφθηκε το υπ. Άμυνας




Σεπτέμβριος 22, 2014.

Στρατιωτική αντιπροσωπεία της Εθνικής Φρουράς  του κράτους του Βερμόντ, των Ηνωμένων Πολιτειών, με επικεφαλής τον διοικητή, υποστράτηγο Steven Cray, αφίχθη σήμερα στα Σκόπια σε μια τριήμερη επίσημη επίσκεψη, προσκεκλημένη από το Στρατό των Σκοπίων.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, το Διοικητής Cray θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας Ζόραν Γιολέφσκι και θα γίνει δεκτός από τον αρχηγό του επιτελείου αντιπτέραρχο Γκοράνσο Κοτέσκι. 

Προγραμματίσθηκε, μάλιστα, να επισκεφθούν μαζί το κέντρο κατάρτισης πιλότων και αεροπορίας.

Εκτός από την προώθηση της περαιτέρω συνεργασίας με την Εθνική Φρουρά του Βερμόντ, ο σκοπός της επίσκεψης είναι να αντληθούν διδάγματα και ανταλλαγή εμπειριών, από τις αποστολές υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ΟΗΕ, καθώς και η συμμετοχή τους,  στο στρατό του Αφγανιστάν για την «αποφασιστική  υποστήριξή του».

Η Εθνική Φρουρά του Βερμόντ είναι ένας στρατιωτικός εταίρος στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της συνεργασίας με τον Στρατό των ΗΠΑ, που συντονίζει το στρατιωτικό πρόγραμμα επικοινωνίας, το οποίο αποτελεί μέρος της συνολικής διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο στρατών, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr