Το Εβραϊκό Κογκρέσο ανησυχεί για τις μαζικές μεταναστεύσεις από Ουκρανία




Σεπτέμβριος 21, 2014.

Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο, ανησυχεί για τις αιτίες του μαζικού επαναπατρισμού των Εβραίων της Ουκρανίας στο Ισραήλ.


Τα μέλη της κοινότητας στη χώρα αυτήν έχουν πανικοβληθεί από τις υποχρεωτικές κινητοποιήσεις που επιβάλλονται στους Εβραίους άνδρες κάτω των 60 ετών, καθώς και το ότι στην Ευρώπη εξαπλώνεται  ο αντισημιτισμός, γράφει το εβραϊκό δημοσίευμα.

Αυτήν την εβδομάδα στο Βερολίνο διεξάγεται το συνέδριο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, η μεγαλύτερη διεθνής εβραϊκή οργάνωση που ενώνει τις κοινότητες πάνω από εκατό χώρες, από τις οποίες έχουν έρθει  εκπρόσωποι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ria Novosti,  στο συνέδριο οι εκπρόσωποι της εβραϊκής κοινότητας στην Ουκρανίας δήλωσαν ότι οι λόγοι  φυγής των Εβραίων από την Ουκρανία είναι ότι  οι ουκρανικές αρχές αναγκάζουν του άνδρες κάτω των 60 ετών να επιστρατευθούν και να πάνε στο πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία. Αυτό δήλωσε ο Γιούρι Κάννερ, πρόεδρος του Εβραϊκού Κογκρέσου στη Ρωσία.

Ο ίδιος θα τονίσει ότι οι Εβραίοι της Ουκρανίας έχουν διαφορετικές απόψεις και συμφέροντα από όλα αυτά που γίνονται στη χώρα.

Ωστόσο το κύριο θέμα του συνεδρίου στο Βερολίνο, δεν ήταν η κατάσταση του τι συμβαίνει στην Ουκρανία, αλλά η κλιμάκωση του αντισημιτισμού σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Εξετάσθηκε το γεγονός ότι σε ορισμένες χώρες κερδίζει, σήμερα, έδαφος, το μποϋκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων, μια απόφαση που συχνά δεν είναι λόγω κρατικών κυρώσεων αλλά αποφάσεων αλυσίδων λιανικού εμπορίου, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr