Στην Τουρκία λειτουργεί νοσοκομείο μόνο για τζιχαντιστές





Σεπτέμβριος 22, 2014.

Άγκυρα.
  
Η κυβέρνηση του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης- AKP συνεχίζει να υποστηρίζει οργανώσεις τζιχαντιστών, καθώς και τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και τα μέλη του Μετώπου της Αλ Νούσρα, που βρίσκονται στη Συρία. 

Τώρα η κυβέρνηση έχει ανοίξει στην επαρχία Γκαζιαντέπ, στην νοτιοανατολική 


 τουρκική επαρχία,  ένα νοσοκομείο αποκλειστικά για τους μαχητές που τραυματίζονται σε μάχες στη Συρία για την ανατροπή του Άσαντ.

Το νοσοκομείο που τελειοποιήθηκε είναι 75 κλινών και βρίσκεται  στην περιοχή Şahinbey της Αντιόχειας (Γκαζίαντεπ),κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Τα παραπάνω αναφέρει η εφημερίδα 'Birgün' επικαλούμενη  του υπαλλήλους του νοσοκομείου, σημειώνει, μάλιστα,  ότι από την ημέρα της λειτουργίας του νοσοκομείου περιέθαλψε   περίπου 700 μαχητές τζιχαντιστές από τη Συρία.

Το ζήτημα αυτό έγινε γνωστό στους Τούρκους πολιτικούς και έχει προκαλέσει ένταση στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Μάλιστα, μια τουρκική ΜΚΟ που ονομάζεται IMKANDER, είχε ζητήσει, πρόσφατα, την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους αγωνιστές του Ισλαμικού  Κράτους.

Ο εκπρόσωπος αυτής, της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Sait Gökdere, είπε στην τουρκική εφημερίδα:

«Οι αδελφοί μας τζιχάντ έχουν υποστεί πολλά και  έρχονται στην Τουρκία σε διάφορα νοσοκομεία  για θεραπεία. Χάρη στην κυβέρνησή μας , έχουμε καταφέρει να  τους βοηθήσουμε αρκετά, με την υποστήριξή της και την ανοχή της. Τώρα έχουμε ένα νέο κέντρο αποκατάστασης 75 κλινών».

 Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο δήμος Şahinbey παρέχει φαγητό και άλλες ανάγκες στους τζιχαντιστές ασθενείς μαζί με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση IMKANDER.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr