Η Τουρκία προχωρά προς την αγορά νανοτεχνολογίας





Σεπτέμβριος 17, 2014.

Τούρκοι επιστήμονες έχουν επιτύχει την παραγωγή κβαντικών τελειών και άρχισαν την έρευνα στον τομέα της παραγωγής μιας νέας γενιάς οθονών.

Έχει, επίσης, συσταθεί ομάδα παραγωγής- προγραμματισμού για να παράγουν περισσότερες από ένα κιλό κβαντικές τελείες καθημερινά.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Αττάλεια Σήμερα', το εργαστήριο βρίσκεται στη Σμύρνη, όπου άρχισε η πρώτη παραγωγή κβαντικών τελειών- ημιαγωγοί θραυσμάτων που  σχηματίζονται από νανοκρυστάλλους.

Χρησιμοποιούνται για την παραγωγή διαφόρων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, όπως οθόνες LCD για ηλιακούς συλλέκτες.

Ο Σερντάρ Οζτσελίκ, επικεφαής του Ινστιτούτου Υψηλής Τεχνολογίας στη Σμύρνη και υπεύθυνος παραγωγής, δήλωσε ότι τα χιλιοστόγραμμα των κβαντικών τελειών αξίζουν από 10 δολάρια έως 150 δολάρια, ανάλογα με την ποιότητα.

«Θέλω να πως ότι μιλάμε για την ουσία ενός κιλού, που αξίζει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια. Τα προϊόντα χρησιμοποιούνται ευρέως στην καθημερινή ζωή. Το έργο για την ανάπτυξη και τη βιομηχανική παραγωγή των κβαντικών τελειών είναι ευθύνη των κορυφαίων πανεπιστημίων», είπε ο Οζτσελίκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο δύο εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν σε θέση να φθάσουν στο επίπεδο παραγωγής περισσότερο από ένα κιλό κβαντικές τελείες μέσα στην ημέρα.

«Ο στόχος μας- να φθάσουμε σε αυτό το επίπεδο, και αυτό θα μας βοηθήσει στους αντιδραστήρες, που θα αγοράσουμε στο τέλος του έτους», πρόσθεσε.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr