Σκόπια: Το Σοσιαλιστικό κόμμα κατά της ανακήρυξης της ‘Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας’




Σεπτέμβριος 19, 2014.

Το Σοσιαλιστικό κόμμα των Σκοπίων, καλεί τις αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα εναντίον των εμπνευστών της λεγόμενης ‘Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας’, που ζητούν ανεξαρτησία μέσα στα όρια του κράτους, γράφει η εφημερίδα Βέτσερ και συνεχίζει: 


« Η διαδικασία αυτή έγινε από μη ενεργά πολιτικά μέλη και από λησμονημένους ανθρώπους που ως κίνητρο έχουν την προώθησή τους, με την οποία παραβιάζουν κατάφωρα το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας».

Το Σοσιαλιστικό κόμμα θεωρεί ότι αυτή αποτελεί μία πράξη που θέτει σε κίνδυνο την κρατική ενότητα, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία στο νοτιοσλαβικό κράτος.

« Σημειώνεται ότι η εθνοτική ανοχή και η αμοιβαία κατανόηση  συνέδραμαν στη δημιουργία του μοντέλου της συνύπαρξης ,που  είναι αποδεκτό από όλα τα πολιτικά κόμματα και τους πολίτες της χώρας. Το Σύνταγμα δημιουργήθηκε μέσα από μια διαδικασία σχέσεων  που καθημερινά αναπτύσσεται στην καθημερινή ζωή και στους θεσμούς», αναφέρει η δήλωση του Σοσιαλιστικού κόμματος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr