Κριμαία: Ανάπτυξη νέων ρωσικών στρατιωτικών μονάδων




Σεπτέμβριος 17, 2014.

Μόσχα.

 Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου, δήλωσε ότι η επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία και η αυξανόμενη ξένη παρουσία κοντά στα ρωσικά σύνορα, ωθούν τη διοίκηση της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας (ΝΣΠ) σε νέες προσαρμογές.


Σύμφωνα με τον Σόιγκου, μία από τις προτεραιότητες της ΝΣΠ είναι η δημιουργία  δυνάμεων με το χαρακτηριστικό της πληρότητας και της αυτάρκειας, στην Κριμαία.

«Η στρατιωτική-πολιτική κατάσταση στη νοτιο-δυτική στρατηγική κατεύθυνση από την αρχή του τρέχοντος έτους έχει αλλάξει σημαντικά», δήλωσε ο Σόιγκου την Τρίτη σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Υπουργείου Άμυνας, «αυτό οφείλεται στην επέκταση της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, μετά την εμφάνιση της Κριμαίας στη Ρωσία σε μεγάλο βαθμό και την απότομη επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία καθώς και την αύξηση της ξένης στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή των συνόρων μας».

Ανέφερε ότι τα μέλη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου θα επικεντρωθούν στο σχεδιασμό των δραστηριοτήτων που θα υλοποιηθούν στην ΝΣΠ μέχρι το 2020, «λαμβανομένων υπόψη των μέτρων για τη διασφάλιση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με το έδαφος της Κριμαίας ως ομοσπονδιακής περιοχής».

Το έργο της ΝΣΠ, θα το αναλάβει ο υποστράτηγος Αλεξάνταρ Γκαλκίν, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr