Ο δικαστικός αγώνας του σλαβικού Ουράνιου Τόξου σε Mega, Alpha, Star, ΕΡΤ και Antenna




Σεπτέμβριος 30, 2014.

«Τα βίντεό σας είναι ακατανόητης διαλέκτου, στο ελληνικό κοινό». 

Αυτή ήταν εξήγηση που δόθηκε στο κόμμα των Σλάβων του Ουράνιου Τόξου, στην Ελλάδα, από αρκετούς  ελληνικούς τηλεοπτικούς  σταθμούς για τα μηνύματα του, κατά τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2009. Πέντε χρόνια μετά, το δικαστήριο απάντησε τελικά θετικά στην αγωγή τους εναντίον  αυτών των τηλεοπτικών σταθμών, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Τα διαφημιστικά spots του σλαβικού κόμματος Ουράνιου Τόξου το 2009, ή δεν μεταδόθηκαν ή εάν έγινε αυτό, τα βίντεο παρουσιάσθηκαν στις τέσσερις το πρωί.

Το Ουράνιο Τόξο, το κόμμα  μια ομάδας, σλαβικής καταγωγής πολιτών στην Ελλάδα,  που χαρακτηρίζονταν, παλαιότερα ως Βούλγαροι και  πρότινος ως Σλαβομακεδόνες, ενώ τελευταία, αυτοπροσδιορίζονται  χωρίς το Σλάβο- , δηλαδή «Μακεδόνες», ξεκίνησαν μια δικαστική αγωγή κατά πολλών ελληνικών τηλεοράσεων για άνιση μεταχείριση κατά της διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των ευρωπαϊκών εκλογών του 2009. 

Η αγωγή είναι κατά της τότε ΕΡΤ, της Άλφα, Μέγκα, Σταρ,  και Αντένα, για μη συμμόρφωσή τους  στη συμφωνία περί ομοιόμορφης διαφημιστικής καμπάνιας.

Η δικαιολογία που δόθηκε από τις τηλεοράσεις ήταν ότι τα μηνύματα της ομάδας αυτής ή του κόμματος, ανήκαν σε μια διάλεκτο που δεν ήταν κατανοητή  στο κοινό και δεν ήταν στα ελληνικά. Το κύριο επιχείρημα του ‘Ουράνιου Τόξου’ ήταν ότι  η δράση των ελληνικών καναλιών έγινε με το κριτήριο της διάκρισης και με πρόθεση.

Ο Πάβελ Βοσκόπουλος,  μέλος της διοίκησης του σλαβικού Ουράνιου Τόξου που έχει έδρα τη Φλώρινα, εξέφρασε την ικανοποίησή του που μετά από πέντε χρόνια τελικά είχε θετική εξέλιξη η υπόθεση.

Παρόλα αυτά, ο  Πάβελ Βοσκόπουλος λέει ότι οι δικηγόροι που ασχολούνται  με την υπόθεση, δεν έχουν αυταπάτες από το ελληνικό δικαστικό σύστημα, που ενώ έχει αποφανθεί υπέρ του κόμματός τους, η ‘μειονότητά’ τους, εντούτοις,  δεν αναγνωρίζεται.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr