Τα Σκόπια έχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις από την ΕΕ και το NATO




Σεπτέμβριος 9,  2014. 

Σκόπια.

Η σλαβική ομάδα  «Μακεδονικό Μανιφέστο» έκανε έκκληση για άμεσο τερματισμό των συνομιλιών για το όνομα και την έναρξη νομικής μάχης στα Ηνωμένα Έθνη, για την αναγνώρισή τους με το συνταγματικό όνομα «Μακεδονία» αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση MKD των Σκοπίων.


«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι εμπρός σε ένα γεγονός στο οποίο η συνέχιση των συνομιλιών σχετικά με το ζήτημα του ονόματος που είναι εντελώς αντιπαραγωγικές και ενδέχεται να μας οδηγήσουν σε ταπείνωση», αναφέρει το «Μακεδονικό Μανιφέστο» των Σλάβων εθνικιστών που καλούν να δοθεί τέρμα σε αυτήν τη διαδικασία.

«Στα 23 χρόνια ανεξαρτησίας η χώρα μας συμπεριφέρεται εξαρτώμενη από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, υπό την επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών που θέλουν μια αλλαγή στη «μακεδονική» ταυτότητα» γράφει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το NATO  και το μέλος τους, η Ελλάδα, δεν αναγνωρίζουν τις διεθνείς συνθήκες. Για αυτούς υπάρχει ο κανόνας του ισχυρότερου. 

Ο σλαβική ομάδα καλεί  τους θεσμούς και τα πολιτικά κόμματα της χώρας να σταματήσουν να λένε ότι δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική λύση, εκτός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα δεν έχει καμία επιθυμία ή ενδιαφέρον να ασχοληθεί με το πρόβλημα του ονόματος, αυτό δήλωσε και ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκεόργκι Ίβανοφ, όπως ανέφερε το Ράντιο Σλόμποντνα Ευβρόπα στο πρόγραμμά του στη σλαβο-σκοπιανή γλώσσα.
Σύμφωνα με τον Ίβανοφ, η χώρα δεν έχει εχθρούς στην ΕΕ, εχθρικός όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνονται αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε αντίθεση με τον Ίβανοφ, οι αναλυτές πιστεύουν ότι ο χρόνος δεν βοηθά τα Σκόπια. Σύμφωνα με τον καθηγητή Σάσκο Σαβέφσκι, αρκετοί δείκτες της χώρας  δίνουν μια κακή εικόνα.

«Η ηγεσία των Σκοπίων, στο θέμα του ονόματος,  είναι αρκετά διαταραγμένη τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Σαβέφσκι και πρόσθεσε ότι λίγοι είναι οι άνθρωποι που έχουν κατανόηση στην ιστορική ερμηνεία του προβλήματος. 

 Ενώ, σύμφωνα με την εφημερίδα Ούτρινκσι η πρόεδρος Ίβανοφ δήλωσε ότι Η χώρα έχει να αντιμετωπίσει προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας, τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, σε ομιλία του στο κρατικό κανάλι κατά την ημέρα της ανεξαρτησίας της χώρας.

«Ολόκληρη η περιοχή μας βυθίζεται σε μια κατάσταση κατά την οποία συμβαίνουν γεγονότα που δεν είναι προβλέψιμα. Έχουμε γίνει κατά κάποιο  τρόπο ζώνη διέλευσης πολλών προσφύγων και σε χώρες που υπάρχει το φαινόμενο αυτό  υπάρχουν επιπτώσεις από τη διεθνή τρομοκρατία», δήλωσε ο Ίβανοφ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr