Τουρκία: Νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση του PKK




Σεπτέμβριος 15, 2014.

«Ένας νέος νόμος παρασκευάζεται με συνεργασία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης-AKP,  της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK με το συντονισμό των ΗΠΑ και την υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος- CHP,  που περνάει στο τουρκικό κοινοβούλιο», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Η περίοδος της έφεσης στο Συνταγματικό Δικαστήριο που είναι 60 ημέρες, σχετικά με το νόμο του PKK, έχει πλέον λήξει και η ηγεσία του CHP πρόλαβε τυχόν εφέσεις από τους βουλευτές του, ενώ το άλλο (κόμμα) MHP παρέμεινε σιωπηλό.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης του τουρκικού Κοινοβουλίου δεν έκαναν καμία λογική προσπάθεια για το νομοσχέδιο περί ‘νομιμοποίησης’ ώστε να επανεξεταστεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Ο φυλακισμένος of Abdullah Öcalan που είναι ο ηγέτης του τρομοκρατικού PKK έλαβε, επίσης μέρος στο νέο νόμο για τους Κούρδους που πέρασε από το κοινοβούλιο.

Το δημοσίευμα του Αϊντινλίκ αναφερόμενο στο νομοσχέδιο αυτό της νομιμοποίησης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος επισημαίνει ότι με τον τρόπο αυτόν ανοίγεται ο δρόμος για την αυτονομία των Κούρδων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr