Παραδοχή υπουργείου Άμυνας Ρωσίας: Αεροσκάφη Tu-95 πέταξαν ανοικτά της Αλάσκας





Σεπτέμβριος 20, 2014.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παραδέχθηκε ότι αεροσκάφη Tu-95 πέταξαν ανοικτά των ακτών της Αλάσκας.

Προηγουμένως τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έξι αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας είχαν εισέλθει στα όρια του εναέριου χώρου του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών.


Κατά τη διάρκεια μιας ξαφνικής επιθεώρησης της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου Tu-95Mms, που απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση στην Τσουκότκα, ολοκλήρωσαν στις 18 Σεπτεμβρίου εναέριες περιπολίες πάνω από τα ύδατα της Βερίγγειας Θάλασσας και κατά μήκος της βόρειας ακτής της Αλάσκας.

Αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στρατηγικά βομβαρδιστικά TU-95 συνοδευόμενα από τέσσερα μεγάλου βεληνεκούς ρωσικά μαχητικά αναχαίτισης Mig-31 και δύο βυτιοφόρα αεροσκάφη τύπου IL-78, έκαναν έλεγχο ρουτίνας», όπως ανέφερε  το ρωσικό Ίντερφαξ επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σε ένα τμήμα της πτήσης των αεροσκαφών μεγάλης εμβέλειας ακολουθήθηκαν από αεροσκάφη τύπου F-22-Raptor,  της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, αναφέρει η ανακοίνωση.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr