«Δημόσιοι υπάλληλοι πάμπλουτοι στην Ελλάδα- έβγαλαν € 1,5 δις»





Οκτώβριος 30, 2014.

 Σόφια. πρακτορείο "Фокус"




Περισσότεροι από 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα θα πρέπει να διερευνηθούν για τη μεταφορά των περίπου  € 1,5 δις σε ξένες τράπεζες, μετά το 2010, γράφει το βουλγαρικό ‘Φόκους’ επικαλούμενο την Ekathimerini.

Ένα δημοσίευμα που δηλώνει έκπληξη, για την Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας, αλλά και της ασυδοσίας και της φοροδιαφυγής.


«Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, 5260 δημόσιοι υπάλληλοι ή μέλη των οικογενειών τους, έχουν μεταφέρει μεγάλα ποσά στο εξωτερικό».

Περισσότεροι από τους μισούς που διερευνήθηκαν είναι εργαζόμενοι κυρίως στο τομέα της εκπαίδευσης, άλλοι εργάζονται στην Υγεία, άλλοι στην Άμυνα και στο Οικονομικών.

«Η έρευνα καλύπτει σχεδόν όλους τους τομείς της κοινωνίας, εκτός από εκείνους οι οποίοι εμπίπτουν σε ορισμένες κατηγορίες δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων που εξαιρούνται από την αρμοδιότητα του «Σώματος Επιθεωρητών-Ελεκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), όπως είναι τα αιρετά όργανα, δικαστές, αστυνομικοί, λιμενικοί κλπ.», αναφέρει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr