Προτεραιότητα Σκοπίων-Αλβανίας-Βουλγαρίας, ο Διαδρόμος 8




Οκτώβριος 31, 2014.

Οι υπουργοί Μεταφορών του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM, της  Αλβανίας και  της Βουλγαρίας, είχαν σήμερα συνάντηση στη Σόφια, κατά την οποίο υιοθέτησαν την ανάληψη έργων  από τις τρείς χώρες για τη δημιουργία του Διαδρόμου 8, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


«Υιοθετήσαμε σήμερα το πρωί με τους συναδέλφους μου υπουργούς  την κατασκευή του Διαδρόμου 8, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Θέλω να τονίσω ότι στη χώρα μας ξεκινήσαμε φέτος τις εργασίες στο πρώτο από τα τρία τμήματα της σιδηροδρομικής σύνδεσης με τη Βουλγαρία, που σημαίνει ότι  εργαζόμαστε ενεργά στα έργα που συνδέουν τα Σκόπια με τη Βουλγαρία, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Μίλε Γιανακιέσκι, μετά τη συνάντησή του με τους ομολόγους του, της Βουλγαρίας Νικολίνα Αγκέλοβα και τον Αλβανό Έντμοντ Χατζηνάστο.


Η συνάντησή τους στη βουλγαρική πρωτεύουσα επικεντρώθηκε σε έργα κοινού ενδιαφέροντος για τις τρεις χώρες και συμφώνησαν να υποβάλουν αιτήσεις για ευρωπαϊκά κονδύλια που θα επιτρέψουν την καλύτερη επικοινωνία και οικονομική συνεργασία μεταξύ των βαλκανικών κρατών, σύμφωνα με το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.





--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr