Αξιωματική αντιπολίτευση Τουρκίας: Δεν είναι τρομοκράτες οι Κούρδοι Συρίας




Οκτώβριος 22, 2014.

Ο πρόεδρος του κύριου αντιπολιτευόμενου, Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος της Τουρκίας- CHP, Kemal Kılıçdaroğlu, δήλωσε ότι η Ομάδα Λαϊκής Άμυνας- YPG, των Κούρδων της Συρίας,  είναι ένας σχηματισμός που διοργανώθηκε για να προστατεύσει την πατρίδα τους και δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.


Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Damla Uğantaş από το «T24», ο πρόεδρος του CHP, Κεμάλ Κιλισντάρογλου, έκανε τη σχετική δήλωση σε αναφορά τη διέλευση από την Τουρκία, των δυνάμεων πεσμεργκά για ενίσχυση της  συριακής πόλης των συνόρων Άιν αλ Αράμπ (Κομπάνι), σε  ανοικτή συζήτηση  με φοιτητές του τμήματος  Διεθνών Σχέσεων, που έλαβε χώρα σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Ένα φοιτητής- σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα- ρώτησε τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, εάν θεωρεί ότι το YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Κιλισντάρογλου απάντησε στην ερώτηση ως εξής: 

« Το YPG δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, εμείς θεωρούμε τρομοκρατικές οργανώσεις, μόνον αυτές που σκοτώνουν αμάχους, όπως είναι η τρομοκρατική οργάνωση του PKK με την έννοια αυτή, ωστόσο, η Ομάδα Λαϊκής Άμυνας, δηλαδή το YPG,  δεν πραγματοποιεί παρόμοιες δράσεις όπως το PKK στην Τουρκία. Αν κάνει κάτι παρόμοιο, οπωσδήποτε θα αλλάξει o προσανατολισμός του και ο χαρακτήρας του. To YPG είναι ένας σχηματισμός που διοργανώθηκε για να σώσει τη δική του πατρίδα», είπε ο πρόεδρος του CHP.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr