Σκόπια: Το νέο αλβανικό κόμμα λέει ότι δεν θα είναι θυγατρικό του Ερντογάν




Οκτώβριος 20, 2014.

Στις προσεχείς εβδομάδες θα σχηματισθεί το νέο κόμμα των Αλβανών στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων –FYROM,  όπως αποκαλύπτει ο Ζεκίριγια Ιμπραχίμι- Zekjirija Ibrahimi, επιστήμονας από το Ινστιτούτο Πνευματικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Αλβανών στα Σκόπια.


Ο Ιμπραχίμι είναι ένας από τους ιδρυτές και ανακοίνωσε ότι το κόμμα θα λειτουργήσει μακροπρόθεσμα και ο σχηματισμός αυτής της πολιτικής οντότητας θα γίνει προσεκτικά και μεθοδευμένα.

«Εάν κάνουμε μια σύντομη επισκόπηση της προσέγγισης με την οποία η προκάτοχοί μας εισήλθαν στην πολιτική σκηνή των Αλβανών, θα δούμε  ότι διαφέρουν μόνο στο πως θα αρθρώσουν, το ένα ή το άλλο ζήτημα. Βασικά όλοι είναι ίδιοι. Κραυγάζουν και μετά αρχίζουν τους ψιθύρους. Στην πραγματικότητα δεν λένε τίποτε, κάτι το αναπάντεχο! Σε ορισμένες περιπτώσεις ομιλούν για πατριωτισμό όταν βρίσκονται μεταξύ των Αλβανών και για «μια ενιαία Μακεδονία», όταν συνευρίσκονται με τους Σλάβους. Αυτό είναι μια υποκρισία, που σας διαβεβαιώνω ότι θα μπει τέλος», είπε ο Ιμπραχίμι.

Σε μια συζήτηση αρνήθηκε  τις φήμες ότι το νέο κόμμα θα είναι στην πραγματικότητα ένα παρακλάδι του κόμματος του τουρκικού  της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Υποστήριξε, όμως ότι θα έχει νέα στοιχεία τα οποία δεν υπάρχουν στα αλβανικά πολιτικά κόμματα, τα οποία καθοδηγούνται από άτομα χαμηλού πνευματικού επιπέδου, όπως είπε.

Ωστόσο, τα σλαβικά μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενα στην ίδρυση του νέου αλβανικού κόμματος γράφουν με υπονοούμενο ότι «δεν θα είναι θυγατρικό κόμμα του Τούρκου προέδρου»...


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr