Τουρκική πηγή: « Μυστική συμφωνία Αμερικανών και Κούρδων της Συρίας»




Οκτώβριος 18, 2014.

Οι Delta Forces, μία από τις πιο επίλεκτες μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι οι πρώτες που εισβάλουν σε χώρα στόχο, θα  παραδώσουν στρατιωτική εκπαίδευση στο κουρδικό ένοπλο τμήμα του κόμματος PYD,  που είναι συγγενικό με την τρομοκρατική ομάδα του PKK. Μάλιστα, Τούρκοι πράκτορες που δρουν στη Συρία έχουν επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας , γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, οι ομάδες των Delta Forces θα παρέχουν εκπαίδευση στις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία επί τρία χρόνια.

Η πρώτη επαφή της αμερικανικής ομάδας της ελίτ των ειδικών δυνάμεων, με τον βραχίονα του PKK στη Συρία, το PYD,  έγινε μετά την αύξηση των επιθέσεων του ‘ισλαμικού κράτους’, τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τους πράκτορές μας (γράφει το τούρκικο δημοσίευμα) επιβεβαιώνεται αυτή η είσοδος των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία που άρχισε να εκπαιδεύει ένοπλους Κούρδους του PYD, μετά από συνομιλίες που είχαν με ανώτερους αξιωματικούς του παράνομου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK.

Επιπρόσθετα, ο εκπρόσωπος  του PYD στη Συρία, του ‘υποκαταστήματος’  δηλαδή του PKK, έχει επιβεβαιώσει τη συνεργασία των Ένοπλων Κουρδικών ομάδων με τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

Παραδέχθηκε ο ίδιος: 

«Έχουμε σχέσεις με πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, πριν από την πολιορκία τη πόλης Κομπάνι, και ανταλλάξαμε απόψεις. Οι τρέχουσες σχέσεις  έχουν μετατραπεί σε μια πρακτική συνεργασία, ιδιαίτερα μετά τις συγκρούσεις στην Kobanî.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr