ΗΠΑ: Η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας παραιτήθηκε





Οκτώβριος 2, 2014.

Η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (Director of the United States Secret Service),  Julia Ann Pierson, παραιτήθηκε στο φόντο του πρόσφατου σκανδάλου της παράνομης διείσδυσης του βετεράνου του στρατού, Ομάρ Γκονζάλες, στο Λευκό Οίκο.
Σύμφωνα με το Itar Tass, αυτό ανακοινώθηκε από τον Jay Johnson- υπουργό Ασφαλείας, στη  δομή της οποίας περιλαμβάνεται η Μυστική Υπηρεσία.


Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποδέχθηκε την παραίτηση της Pierson.

Ο Omar Gonzalez στις 19 Σεπτεμβρίου αναρριχήθηκε πάνω από το φράχτη του Λευκού Οίκου και εισήλθε στην κατοικία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε, μάλιστα, αθώος στις κατηγορίες  που απαγγέλθηκαν εναντίον του την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου στο δικαστήριο της Ουάσιγκτον DC

Κατηγορήθηκε για διείσδυση σε κλειστή περιοχή που αποτελεί παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων. Επιπλέον από αρχές της περιφέρειας της Κολούμπια κατηγορήθηκε ότι μετέφερε επικίνδυνα όπλα και είχε στην κατοχή του παράνομα πυρομαχικά.

Ο Gonzalez κατά τη στιγμή που μπήκε στο Λευκό Οίκο είχε μαζί του ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και στο αυτοκίνητό του που ήταν σταθμευμένο λίγα τετράγωνα μακριά από το σκηνικό, υπήρχαν πάνω από 800 φυσίγγια, δύο τσεκούρια και μαχαίρια.

Ούτε ο Ομπάμα, ούτε η οικογένειά του στο Λευκό Οίκο δεν ήταν εκείνη τη στιγμή στην επίσημη προεδρική οικία, λόγω μετάβασή τους, το Σαββατοκύριακο, στην εξοχική κατοικία στο Κάμπ Ντείβιντ στο Μέριλαντ.

Σύμφωνα με την πρώην σύζυγο του, Samantha Gonzales Bell, ο Γκονζάλες, μετά «από τα ταξίδια του πολέμου» στο Ιράκ, παρουσίαζε ψυχική διαταραχή.
«Νομίζω ότι αυτό που συνέβη ήταν μια κραυγή βοήθειας. Θέλει πραγματικά βοήθεια. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα γίνει», είπε η Bell.

Το Δικαστήριο αποφάσισε να προβεί σε ιατρική εξέταση του υπόπτου, που έδειξε ενδείξεις διαταραχής μετα-τραυματικού στρες.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr