Σκόπια: «Δεν θέλουμε μια κλεπτοκρατική εξουσία»




Οκτώβριος 31, 2014.

Στην πόλη των Σκοπίων, σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία δυσαρεστημένων πολιτών- με την υπάρχουσα κατάσταση στη χώρα.


Οι εμπνευστές της διαμαρτυρίας ήταν ομάδες πολιτών, οι οποίες ζήτησαν τη στήριξη μέσω των κοινωνικών δικτύων, αλλά και φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι η διαμαρτυρία έγινε μπροστά από το Κοινοβούλιο της χώρας.

Τα αιτήματα των πολιτών

Οι πολίτες ζήτησαν το κράτος τους, να καταστεί μια φυσιολογική χώρα και όχι ένα κράτος υπό εξέταση.

«Δεν θέλουμε να πληρώνουν τα σημερινά δάνεια της χώρας οι απόγονοί μας, δεν θέλουμε μια κλεπτοκρατική εξουσία. Ζητάμε τα παιδιά μας να μείνουν εδώ, ζητάμε μια ακομμάτιστη και ελεύθερη δικαιοσύνη. Θέλουμε ανεξάρτητο πανεπιστήμιο, όχι στις κομματικές επιτροπές, στον αστικό υπόκοσμο, ζητάμε την ελευθερία στα μέσα ενημέρωσης, ζητάμε ελεύθερες εκλογές και ίσα δικαιώματα σε όλους τους πολίτες», τόνισαν οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr