Κι άλλος Αλβανός τζιχαντιστής από τα Σκόπια νεκρός




Οκτώβριος 23, 2014.

Πληθαίνει ο αριθμός των Αλβανών  από τα δυτικά Βαλκάνια που έχουν χάσει τη ζωή τους πολεμώντας στο πλευρό του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Μέση Ανατολή.


Σημειώνει σχετικά η εφημερίδα των Σκοπίων ‘Βέτσερ’:

«Στις μάχες στη Συρία και το Ιράκ έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη Αλβανός από την πόλη των Σκοπίω».

Πρόκειται για έναν 35χρονο από τα Σκόπια, που πριν από δεκατρία χρόνια,  είχε πολεμήσει με τις ομάδες του UCK στην σύγκρουση του 2001 στο νοτιοσλαβικό κράτος. 

Επισημαίνεται, ότι ενώ η κυβέρνηση των Σκοπίων διατείνεται ότι δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν τζιχαντιστές στη χώρα, όπως επίσης και ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος DUI, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι δεν υπάρχει μουσουλμανικός ριζοσπαστισμός, εντούτοις δεκάδες είναι, προς το παρόν οι νεκροί Αλβανοί από το νοτιοσλαβικό κράτος και το Κοσσυφοπέδιο,  που έχουν χάσει τη ζωή τους πολεμώντας τζιχάντ στη Συρία.

Εύλογη, είναι η ανησυχία της Ουάσιγκτον, η οποία έστειλε τον Αμερικανό διπλωμάτη Robert Bradke,να  διαπιστώσει, ιδίοις όμμασιν, την κατάσταση της ριζοσπαστικοποίησης των μουσουλμάνων των Σκοπίων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr