«Ο Έλληνας ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα ενταχθεί στην ΕΕ εάν δεν αναγνωρίσει την Κύπρο»





Οκτώβριος 25, 2014.

 Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλο, -γράφει το ρωσικό δημοσίευμα- δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στείλει ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία, ότι πρέπει να σεβασθεί το διεθνές δίκαιο και αν σκοπεύει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να αναγνωρίσει όλα τα κράτη μέλη της ευρωπαϊκής κοινότητας.


Η δήλωση του Βενιζέλου για την Κύπρο δημοσιοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνει το δημοσίευμα.

Στις 23-24 Οκτωβρίου στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, την Κύπρο εκπροσώπησε η ελληνική κυβέρνηση λόγω του ότι ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, εισήχθη επειγόντως στο νοσοκομείο.

Ο Αναστασιάδης επρόκειτο να υποβάλλει καταγγελία στη σύνοδο κορυφής για την καταδίκη των ενεργειών της Τουρκίας, που ξεκίνησε μια σεισμική εξερεύνηση για ορυκτούς πόρους στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

Η Τουρκία, λέει ότι δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη ενός κράτους, όπως είναι η Κύπρος και η Λευκωσία ζητεί την αναστολή της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr