Πρόεδρος Ρουμανίας: Η Ουκρανία να μάθει να ζει με τα δικά της χρήματα




Οκτώβριος 25, 2014.

«Η Ουκρανία δεν μπορεί να ζητάει χρήματα κάθε μέρα. Ναι, είμαι υποστηρικτής της στήριξης της Ουκρανίας στις δύσκολες στιγμές, αλλά η Ουκρανία πρέπει να βρει εσωτερικούς πόρους και να αρκεσθεί σε αυτούς», αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Τράϊαν Μπασέσκου, σύμφωνα με το ρωσικό Ρέγκνουμ που επικαλείται δημοσίευμα του ρουμανικού πρακτορείου mediafax.


Το σχόλιο  του Μπασέσκου έγινε στις 24 Οκτωβρίου μετά από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου παρουσιάσθηκε  άλλη μια έκκληση προς Ευρωπαϊκή Ένωση από το  Κίεβο για οικονομική βοήθεια.

«Η Ρουμανία δεν είναι ενάντια σε βοήθεια προς την Ουκρανία για την πληρωμή των χρεών, αλλά η Ουκρανία θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι μια μεγάλη χώρα, που πρέπει η ίδια να βρει πόρους για να ζήσει και να μην ζητάει όλη την ώρα χρήματα. Ελευθερία δεν σημαίνει να ζητάει χρήματα από την ΕΕ, αλλά να δημιουργήσει προϋποθέσεις για τον εαυτό της ώστε να παραμείνει ελεύθερη, γιατί όταν είσαι εθισμένος στο φυσικό αέριο, στα χρήματα, και στην αφθονία των τροφίμων δεν μπορεί ποτέ να γίνεις μια ελεύθερη χώρα», είπε ο Μπασέσκου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr