Η Σερβία ανησυχεί για την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στο Πρέσεβο




Οκτώβριος 31, 2014.

Η ημερήσια διάταξη του πρωθυπουργού Έντι Ράμα δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τη σερβική πλευρά. Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ανησυχεί για την επίσκεψη  του Ράμα στην Κοιλάδα του Πρέσεβο, κυρίως για το μήνυμα το οποίο θα μεταφέρει στην αλβανική μειονότητα, γράφει η  αλβανική εφημερίδα Σέκουλι.


«Το ερώτημα που τίθεται, δεν είναι εάν κάποιος θα πάει ή όχι εκεί, αλλά το μήνυμα που θα μεταφέρει. Αναμένουμε ότι  τα μηνύματα που θα δοθούν θα είναι σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές και τους στόχους της επίσκεψης, για την ανάπτυξη καλών σχέσεων», δήλωσε ο Ντάτσιτς.

Σε συνέντευξή του στο εθνικό  ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Σερβίας, ο Ντάτσιτς, δήλωσε ότι «το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Αλβανίας, δεν έχει ακόμη πλήρως ολοκληρωθεί και θα αποφασισθεί τι θα περιλαμβάνει, ωστόσο, είναι βέβαιο ότι ο Ράμα θα επισκεφθεί τη Σερβία στις 10 Νοεμβρίου.

Ο Ράμα αναμένεται να επισκεφθεί στις 10 Νοεμβρίου τη Σερβία, μαζί του αναμένεται να ταξιδεύσουν ο υπουργός Εξωτερικών και ο της Οικονομίας, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr