Το Κίεβο απέσυρε την υπογραφή του για διαχωριστική γραμμή με Ντονμπάς



Ο Αντρέι Πούργκιν δήλωσε ότι οι αρχές της Ουκρανίας απέσυραν την υπογραφή τους από τη συμφωνία που προβλέπει διαχωριστικη γραμμή  στην ανατολική Ουκρανία

Οκτώβριος 29, 2014.

Η ουκρανική κυβέρνηση χωρίς εξήγηση, απέσυρε την υπογραφή της από το έγγραφο που καθόριζε διαχωριστική γραμμή μεταξύ των ρωσόφιλων ακτιβιστών και των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας στα ανατολικά της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αντρέι Πούργκιν.


«Η γραμμή είχε συμφωνηθεί και υπεγράφη, αλλά το Κίεβο  έχει αποσύρει την υπογραφή του και ο εκπρόσωπος στρατηγός Γιούρι Ντουμάνσκι δεν έχει αναφερθεί σε κάποιο λόγο», είπε ο Πούργκιν.

Με τη μεσολάβηση του ΟΑΣΕ και της Ρωσίας, οι αρχές του Κιέβου και οι Ρωσόφιλοι στις 5 Σεπτεμβρίου κατέληξαν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν μνημόνιο ειρήνης που επιβάλει τη διακοπή  της ένοπλης σύγκρουσης, την απόσυρση των βαρέων όπλων σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τη γραμμή επαφής, δημιουργώντας μια ρυθμιζόμενη ζώνη ασφαλείας 30 χιλιομέτρων και συμφωνήθηκε η αναχώρηση των ξένων μισθοφόρων και από τις δύο πλευρές.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr