Οι Αμερικανοί παραδίδουν όπλα στους Κούρδους παρά τις αντιρρήσεις της Άγκυρας






Τα μεταγωγικά ‘Hercules εφοδιάζουν τους Κούρδους στην πόλη Kobanî

Οκτώβριος 20, 2014.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, άρχισαν τη μεταφορά όπλων, πυρομαχικών και ιατρικών προμηθειών προς τους Κούρδους που πολεμούν τους Τζιχαντιστές στην κουρδική πόλη  Κομπάνι , παρά την ανοικτή διαφωνία της Τουρκίας.


Σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Αμερικανική Διοίκηση, αναφέρει  ότι μέχρι στιγμής τρία στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, τύπου ‘ Hercules’ παρέχουν δια του αέρος βοήθεια στους Κούρδους μαχητές στην στρατηγικής  σημασίας πόλη Kobanî, στα συροτουρκικά σύνορα.

Από την αρχή αυτού του μήνα, Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη συμμετείχαν σε 135 αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των τζιχαντιστών, συμβάλλοντας στη καθυστέρηση της προέλασης των τζιχαντιστών, αναγκάζοντας ομάδες του ‘ισλαμικού κράτους’ να αποσυρθούν, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της  αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν, ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν τον εφοδιασμό με όπλα και άλλα υλικά των Κούρδων την πόλη Kobanî, από αέρος.

Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται πως αντέδρασε ο Τούρκος πρόεδρος στην επιτακτική απόφαση των Αμερικανών.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr