Ντερβίς Έρογλου: Οι Ελληνοκύπριοι παραμένουν ασυμβίβαστοι...





Οκτώβριος 23, 2014.

 Η ελληνική πλευρά βρίσκει πάντοτε μια δικαιολογία για να αποφύγει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε την Πέμπτη, ο λεγόμενος πρόεδρος του Ψευδοκράτους, Ντερβίς Έρογλου - Derviş Eroğlu, της κατεχόμενης Κύπρου από τη τουρκικά στρατεύματα.

«Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν να καθίσει στο τραπέζι. Η απόφαση για την επιστροφή τους ανήκει μόνο σε αυτούς», δήλωσε ο Έρογλου.


Η κυπριακή κυβέρνηση ανέστειλε τις συνομιλίες για το διαιρεμένο νησί στις 7 Οκτωβρίου 2014, όταν η Τουρκία έστειλε ένα πλοίο για να παρακολουθήσει μια ελληνοκυπριακή αποστολή εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Η Τουρκία και η τουρκική ηγεσία στα Κατεχόμενα Εδάφη  της Κύπρου, αντιτάχθηκαν σθεναρά σε οποιαδήποτε μονομερή κίνηση από την κυπριακή κυβέρνηση, να διερευνήσει για τυχόν πόρους υδρογονανθράκων σε όλο το νησί, λέγοντας ότι οι φυσικοί  πόροι του, θα πρέπει να αξιοποιηθούν με δίκαιο τρόπο, σύμφωνα με μια ενωμένη Κύπρο (όπως την οραματίζονται οι Τούρκοι).

Ο Έρογλου- συνεχίζει το τούρκικο δημοσίευμα- δήλωσε ότι «η ελληνική πλευρά (της Κύπρου) αντέδρασε λες και ήταν η πρώτη φορά που τουρκικά σκάφη έπλεαν στην περιοχή ή πως ήταν η πρώτη φορά που ερευνητικά σεισμικά σκάφη θα προέβαιναν σε έρευνα στα κυπριακά ύδατα».

Ο  ψευτοπρόεδρος των κατεχόμενων εδαφών της Κύπρου, Ντερβίς Έρογλου πρόσθεσε ακόμη, ότι η «κυβέρνησή του» έχει εξουσιοδοτήσει την Τουρκία να κάνει σεισμικές έρευνες στις ακτές της Κύπρου για λογαριασμό της...

Ο λεγόμενος πρόεδρος του Ψευδοκράτους, πρόσθεσε ότι οι Έλληνες (Κύπριοι) προσπάθησαν να στρέψουν τη διεθνή κοινότητα εναντίον των Τούρκων και των τουρκοκυπρίων με ψέματα  και με απειλές, επειδή η Τούρκοι συμμετείχαν σε έρευνες  στα ύδατα της Κύπρου.

«Από ότι γνωρίζω, δεν έχουν καταφέρει να επιτύχουν το στόχο τους. Αν θέλουν να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις, τότε, απλά, πρέπει να πάμε πίσω στο τραπέζι με τον ίδιο τρόπο κατά τον οποίο έφυγαν», είπε.


-
Υλικό από το Dunya Bulteni
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr