Σκόπια: Πλύση εγκεφάλου στα σχολικά βιβλία




Οκτώβριος 22, 2014.


 Σκόπια.

«Οι πολίτες πρέπει να σέβονται την κυβέρνηση και να εγκαταλείψουν τις ελευθερίες προκειμένου να είναι νομοταγείς πολίτες», λέει το βιβλίο στην 8η τάξη της βασικής εκπαίδευσης στα σχολεία του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM.


Αυτό αναφέρει το σκοπιανό δημοσίευμα στο βιβλίο για την Κοινωνία των Πολιτών, σε ένα κεφάλαιο που προστέθηκε από την κυβέρνηση Γκρούεφσκι.

«Να είστε πρόθυμοι να σέβεστε του κανόνες της κοινωνίας  και τη τιμή  σας και να εγκαταλείπετε κάθε ελευθερία. Οι νομοταγείς πολίτες είναι καλύτερα να ζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο θα διατηρείται η τάξη, παρά σε μια κοινωνία στην οποία θα υπάρχει η αίσθηση ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ό, τι θέλει», γράφει το σχετικό κεφάλαιο του βιβλίου.

Το δημοσίευμα που αυτοαποκαλείται ως «Ελεύθερη Ζώνη» και έχει μεγάλη απήχηση στη νεολαία σημειώνει ότι το παρόν κείμενο σε συνδυασμό με άλλα παρόμοια έχουν σκοπό την  πλύση εγκεφάλου των μυαλών των μαθητών...

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr