Ο Ερντογάν επικρίνει τη Δύση για την επιμονή της στην πόλη Κομπάνι





Οκτώβριος 31, 2014.

Παρίσι.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέκρινε τους ηγέτες των δυτικών χωρών που εστιάζονται υπερβολικά στη μάχη για τη συριακή πόλη Άιν αλ Αράμπ (Kobanî), όπως γράφει τη τουρκική εφημερίδα ‘Χουριέτ’.


«Γιατί οι συμμαχικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την περιοχή στην πόλη Άιν αλ Αράμπ; Γιατί έχουν εστιάσει την προσοχή τους στην πόλη αυτή και αγνοούνται οι συριακές επαρχίες Ιντλίμπ, Χάμα και Χομς, καθώς και το Ιράκ που το 40% του, βρίσκεται υπό κατοχή; Γιατί δεν γίνονται επιχειρήσεις εκεί, και επιμένουν στην πόλη Κομπάνι; Η Τουρκία, ήδη, φιλοξενεί τους 200 χιλιάδες πρόσφυγες αυτής της πόλης. Εκεί δεν υπάρχουν, πλέον, πολίτες. Υπάρχουν μόνο 2.000 υπερασπιστές της πόλης, γιατί η περιοχή της βομβαρδίζεται συνεχώς; Δεν μπορούμε να το καταλάβουμε», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.

Με τη σειρά του ο Ολάντ συμφώνησε ότι η πόλη Κομπάνι δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως η τελική έκβαση  της διεθνούς αποστολής και δήλωσε ότι «η πόλη κλειδί» στη μάχη αυτή κατά των τζιχαντιστών είναι το Χαλέπι, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.
«Παρά το γεγονός ότι ο πληθυσμός της Kobanî έχει εγκαταλείψει την πόλη, θεωρούμε απαραίτητο να παρέχουμε την αναγκαία υποστήριξη στους αμυνόμενους και σε αυτό βασιζόμαστε στην Τουρκία», είπε ο Ολάντ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr