Έφηβος Αυστραλός του ‘ΙΚ’ έστειλε μήνυμα στον Αυστραλό πρωθυπουργό




Οκτώβριος 21, 2014.

Ένας έφηβος που έφυγε από την Αυστραλία, για να συμμετάσχει στις μάχες των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία, επανεμφανίσθηκε μήνες αργότερα- όταν είπε ότι θα φύγει με ένα αλιευτικό σκάφος- σε ένα βίντεο της ομάδας του ‘ισλαμικού κράτους’, όπου δεσμεύθηκε ότι «δεν θα σταματήσει να πολεμά», όπως αναφέρει το βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, την Τρίτη.


Ο 17χρονος που ονομάζεται από τοπικά μέσα ενημέρωσης ως Αμπντουλάχ Ελμίρ, αλλά ο ίδιος αποκαλείται  ως ‘Αμπού Χαλέντ’, κρατώντας ένα όπλο στα χέρια, απείλησε άμεσα τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Tony Abbott στο βίντεο, όπως αναφέρει η αυστραλιανή Sydney Morning Herald, λόγω της αποστολής  αεροπορικών δυνάμεων της Αυστραλίας, για να προβούν σε επιδρομές κατά των εξτρεμιστών του ‘ΙΚ’.

«Για τον Tony Abbott το λέω αυτό. Με αυτά τα όπλα που έχουμε, οι στρατιώτες μας δεν θα σταματήσουν να πολεμούν», δήλωσε ο Ελμίρ, του οποίου η οικογένεια είναι από το νοτιοδυτικό προάστιο του Σίδνεϊ, το Bankstown.

«Εμείς δεν θα παρατήσουμε τα όπλα μας, μέχρι να φθάσουμε στα εδάφη σας και μέχρι να πάρουμε το κεφάλι του κάθε τύραννου και έως ότου η μαύρη σημαία (του ισλαμικού κράτους)  ανυψωθεί σε κάθε χώρα».

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Αυστραλίας ανέφερε  σε δήλωσή του, ότι το βίντεο έδειξε την απειλή που αντιπροσωπεύει η ομάδα του ισλαμικού κράτους- ΙΚ.
«Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το ‘ισλαμικό κράτος’ είναι μια απειλή που φθάνει στην Αυστραλία, αλλά,  και στους συμμάχους και τους εταίρους μας», είπε ο εκπρόσωπος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr