Οι Πεσμεργκά ανακατέλαβαν την βόρεια ιρακινή πόλη Ζουμάρ






Οκτώβριος 25, 2014.

Πηγές ασφαλείας των Κούρδων της ιρακινής περιφέρειας του Κουρδιστάν, ανέφεραν, ότι οι δυνάμεις πεσμεργκά ανακατέλαβαν την βόρεια ιρακινή  πόλη Ζουμάρ και πολλά γειτονικά χωριά από τους τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’,  το Σάββατο.


Κούρδος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών- σύμφωνα με κουρδικό δημοσίευμα της Αρμπίλ- οι δυνάμεις πεσμεργκά επιτέθηκαν από πέντε σημεία, τα χαράματα  σήμερα το πρωί, μετά από τον σφοδρό βομβαρδισμό των αεροσκαφών του Συνασπισμού που προκάλεσαν μεγάλες ζημίες στις θέσεις των τζιχαντιστών.

Οι κουρδικές δυνάμεις συναντούν, ωστόσο, σθεναρή αντίσταση από τους εξτρεμιστές του ‘ΙΚ’, στο βόρειο και δυτικό Ιράκ, αλλά οι αεροπορικές επιδρομές των Αμερικανών και των συμμάχων τους έχουν προκαλέσει σημαντικά πλήγματα από τον Αύγουστο και σε συνδυασμό με τις επίγειες δυνάμεις των Κούρδων και των Ιρακινών γίνονται προσπάθειες να αντιστραφεί η πρόοδος της τρομοκρατικής ομάδας, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr