Μυστικές Υπηρεσίες σε ευρωπαϊκές χώρες αγοράζουν τα ισραηλινά ‘MicroB’




Οκτώβριος 30, 2014.

Η ισραηλινή «BlueBird Aero Systems Company» έχει υπογράψει μια σειρά συμφωνιών για την προμήθεια μη επανδρωμένων μικρο-αεροσκαφών τα λεγόμενα «MicroB»,  με χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης που είναι μέλη του NATO.


Το «MicroB» είναι ένα UAV που έχει, ήδη, προστεθεί στη λειτουργία πολλών χωρών σε όλον τον κόσμο. Το βάρος του ιπτάμενου αντικειμένου είναι μόλις ένα κιλό.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του «MicroB», η δημιουργία του αντιμετώπισε  μια  επιτυχημένη ανταπόκριση στην αγορά εξειδικευμένων  μικρών UAV. Με την τελευταία τροποποίησή του έχει τη δυνατότητα να ερευνά μια περιοχή 10 χιλιομέτρων επί μία ώρα.

Το πλεονέκτημα του «MicroB» είναι η πλήρης αυτονομία του, η ευκολία χρήσης του και η συντήρησή του. Έχει τη δυνατότητα και του χειροκίνητου ελέγχου. 

Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με μια υπέρυθρη κάμερα υψηλής ανάλυσης.

Το μικρό αυτό εργαλείο έχει τη δυνατότητα να  ξεκινήσει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, ακόμη και σε αστικές περιοχές, όπου ο χώρος είναι σημαντικά περιορισμένος.

Σύμφωνα με τον Ρόνεν Ναδίρ,  γενικό διευθυντή της εταιρείας BlueBird, αυτό το UAV βρίσκεται, ήδη, σε χρήση από διάφορες ειδικές δυνάμεις, σημειώνει η ισραηλινή πηγή.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr