Ερντογάν: Το PKK και το ‘Ισλαμικό Κράτος’ είναι το ίδιο για την Τουρκία





Οκτώβριος 4, 2014.

Κωνσταντινούπολη.

Το εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) και το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος- ΙΚ, είναι το ίδιο για την Τουρκία, δήλωσε το Σάββατο ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


«Είναι λάθος να εκλαμβάνονται με διαφορετικούς  τρόπους (...). Πρέπει να τα διαχειριζόμαστε (και τα δύο) με το ίδιο υπόβαθρο», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας με τους δημοσιογράφους στο Μπλε Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, μετά την πρωινή προσευχή για Κουρμπάν Μπαϊράμ- τη γιορτή της Θυσίας, που πραγματοποιείται σήμερα από τους μουσουλμάνους σε όλον τον κόσμο.

Ο Ερντογάν είπε ακόμη, ότι οι υποστηρικτές του PKK προσπαθούν να χειραγωγήσουν την κρίσιμη κατάσταση στα σύνορα καθώς η Τουρκία λαμβάνει τους Κούρδους πρόσφυγες που φεύγουν  από τη συνοριακή πόλη Κομπανί της Συρίας, όπου το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε μια νέα επίθεση.

Περίπου, 160 χιλιάδες Κούρδοι πρόσφυγες βρήκαν καταφύγιο στην Τουρκία, σύμφωνα με την Άγκυρα, αφού η χώρα άνοιξε τα σύνορά της στις 19 Σεπτεμβρίου, όταν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν νέα επίθεση κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, αναφέρεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, καθώς και από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Τουρκία έχει ξεκινήσει αυτό που δημοσίως είναι γνωστό ως «διαδικασία λύσης» για να τερματισθεί η επί δεκαετίες σύγκρουση με το PKK, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 40 χιλιάδες ανθρώπους, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr