ΣΟΚ στην Τουρκία: Αμερικανικά όπλα παραδόθηκαν στους Κούρδους του PKK




Οκτώβριος 25, 2014.

Τουρκικό δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι  η οργάνωση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, που δραστηριοποιείται στην Τουρκία για την αυτονομία των Κούρδων, έχει λάβει μεγάλη ποσότητα αμερικανικών όπλων, τα οποία υποτίθεται ότι θα μεταφέρονταν  στο σκέλος της οργάνωσης, στη Συρία, που είναι η Ομάδα Λαϊκής Άμυνας- γνωστό ως YPG.


Το δημοσίευμα επικαλείται πηγές των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες   αναφέρουν  ότι ο Φεχμάν Χουσεΐν, με την κωδική ονομασία  Μπαχόζ Ερντάλ που είναι ο ηγέτης  της ομάδας YPG στη Συρία, αναφέρεται ως  ο Σύριος, που έχει την ευθύνη για τις επαρχίες στις οποίες δραστηριοποιείται το PKK,  και είναι αυτός που έχει οργανώσει την παράδοση των αμερικανικών όπλων στους Κούρδους αντάρτες της Τουρκίας.

Υπάρχουν άλλοι δύο ανώτατοι αξιωματούχοι στην οργάνωση:  ο Σαμπρί Οκ, ο  οποίος φροντίζει για την πολιτική οργάνωση και ο Φερχάτ Αμπντί με την κωδική ονομασία Şahin Cilo, οι οποίοι έχουν εκπαιδευθεί από τους μαχητές του PYD στη Συρία από τα τέλη του 2010, σύμφωνα με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr