Οι Τζιχαντιστές επιτέθηκαν στην κουρδική πόλη Serêkanîye






Οκτώβριος 19, 2014.

Οι εξτρεμιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ άρχισαν επιθέσεις κατά της κουρδικής πόλης, Ράς αλ Άιν, στα αραβικά ή στα κουρδικά, Σερεκανίγιε,  στη βορειοανατολική Συρία, ακριβώς στα σύνορα με την Τουρκία.


Κουρδικό δημοσίευμα επικαλούμενο πηγές από την πόλη που βρίσκεται  στην κουρδική επαρχία Χασακάχ, σημειώνει ότι οι επιθέσεις των εξτρεμιστών άρχισαν από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των κουρδικών Μονάδων Λαϊκής Προστασίας, και των τζιχαντιστών, λαμβάνουν χώρα, προς το παρόν στα περίχωρα της πόλης.

Είναι προφανές ότι οι εξτρεμιστές ακολουθούν ένα συνολικό σχέδιο κατά της Ροτζάβα (κουρδική επαρχία βόρειας Συρίας) και τους εκτοπισμού των Κούδων κατοίκων.

Οι επιθέσεις της Κυριακής, ακολούθησαν μετά από τις κατηγορίες του κουρδικού κόμματος στη Συρία – PYD, κατά του τουρκικού κράτους, ότι δεν επιτρέπει  στις ΗΠΑ να παραδώσουν όπλα στους Κούρδους μαχητές στην άλλη, συνοριακή πόλη Kobanî.

Ο Γαρίμπ Χάσσο, εκπρόσωπος του PYD στο ιρακινό Κουρδιστάν δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον είχε συμφωνήσει στην αποστολή στρατιωτικής υποστήριξης στους Κούρδους στη Συρία, αλλά η Άγκυρα απέρριψε την ιδέα αυτή, μέσω των εδαφών της.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr