Σκόπια: «Η Αθήνα δεν αποκαλύπτει εάν ο Stoltenberg συζήτησε για το όνομα»




Οκτώβριος 31, 2014.

«Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, δεν γράφουν εάν το όνομα  των Σκοπίων αποτέλεσε θέμα συζήτησης με τον Γενικό Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, στη συνάντηση που είχε με την πολιτειακή ηγεσία της Αθήνας», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Μόνο η φιλοκυβερνητική ‘Καθημερινή’ ανέφερε ότι η δήλωση του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος περιγράφει  ως «διαχρονικό και στρατηγικό στόχο της Ελλάδας την ένταξη των δυτικών Βαλκανίων  στην Ευρω-ατλαντική ένωση».

«Δημόσια τα Σκόπια δεν αναφέρθηκαν, αλλά η ελληνική θέση ( και του ΝΑΤΟ) παραμένει ότι πρέπει πρώτα να υπάρξει μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα του ονόματος», γράφει το ελληνικό δημοσίευμα, σύμφωνα με την σλαβική Κουρίρ.

«Είναι προφανές- συνεχίζει το δημοσίευμα- ότι η Αθήνα δεν έχει οποιαδήποτε σχέδιο απόκλισης από τις κόκκινες γραμμές της, σχετικά με τον αποκλεισμό που καθορίστηκε για την πορεία την ευρω-ατλαντικής ενσωμάτωσης της χώρα μας».

Για την Ελλάδα είναι απαράδεκτο να ξεκινήσει η FYROM διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, εάν δεν προχωρήσει η διαδικασία για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ, παρά, όμως,  αυτή τη θέση της Αθήνας, αρκετοί εταίροι στην ΕΕ έχουν ζητήσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων, συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr