Βουλγαρία: Έρχονται 150 αμερικανικά σύγχρονα άρματα μάχης




Νοέμβριος 26, 2014.

Σόφια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να αναπτύξουν περίπου 150 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα σε διάφορα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, στην Ανατολική Ευρώπη, το 2015.


Αυτό ανακοινώθηκε την Τρίτη από τον Αμερικανό στρατηγό, Ben Hodges.

«Οι στρατιώτες θα έρθουν, θα συμμετάσχουν σε ασκήσεις θα επιστρέψουν. Η τεχνική υποστήριξη θα παραμείνει», δήλωσε ο Hodges σε συνέντευξή του.

Ανέφερε ότι περίπου 50 τεθωρακισμένα οχήματα έχουν, ήδη, μεταφερθεί και τα υπόλοιπα 100 άρματα μάχης Abrams M1 και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Brandley, βρίσκονται στη Γερμανία και πιθανόν και σε άλλες βάσεις, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από τα αμερικανικά στρατεύματα για διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με το ΝΑΤΟ.

«Θα συζητήσουμε τις επιλογές για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας και των Βαλτικών Χωρών, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και όμορες χώρες», όπως είπε ο στρατηγός.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος των αμερικανικών προσπαθειών, που αποσκοπούν στην εξασφάλιση της υποστήριξης, κυρίως,  των χωρών της Βαλτικής και της Πολωνίας.

Η αμερικανική αυτή υποστήριξη φέρει τον τίτλο «Ατλαντική Αποφασιστικότητα» και σε αυτή συμπεριλαμβάνονται οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, σε ενδεχόμενο δράσης της Ρωσίας, όπως σημειώνεται.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr