Αχμέτι: Στα Σκόπια υπάρχουν περισσότεροι από 70 χιλιάδες Ορθόδοξοι Αλβανοί




Νοέμβριος 28, 2014.

Σκόπια.

Την ημέρα της γιορτής  της  αλβανικής εθνικής σημαίας, ο Αλί Αχμέτι,  αρχηγός του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων «Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση» υποστήριξε ότι είναι αναμφισβήτητο γεγονός,   η ύπαρξη στη χώρα  Χριστιανών  Ορθόδοξων Αλβανών, παρά τις προσπάθειες που γίνονται (από τους Σλάβους) να μην τους δεχθούν ως  αλβανική Ορθόδοξη κοινότητα.


Ο Αχμέτι, δήλωσε ότι οι Αλβανοί χριστιανοί ορθόδοξοι είναι ένα αναπόσπαστο τμήμα του αλβανικού λαού και σύμφωνα με τον ίδιο, «οι φωνές που ισχυρίζονται για το αντίθετο πρέπει να αντιμετωπίσουν τα ιστορικά γεγονότα και την επιστήμη».

 Ο Αλί Αχμέτι βρισκόμενος στην εκδήλωση της παρουσίασης βιβλίου του ερευνητή Μπρανισλάβ Σιναντίνοφσκι, που έχει τίτλο «Οι Ορθόδοξοι Αλβανοί στα Σκόπια»,  εκθείασε τον συγγραφέα για την επισήμανσή του ότι στο νοτιοσλαβικό κράτος- FYROM, υπάρχουν πάνω από 70 χιλιάδες Αλβανοί χριστιανοί ορθόδοξοι.
 
«Όλοι αυτοί έχουν καταφέρει να προστατεύσουν την εθνική τους κληρονομιά, παρά τα καταπιεστικά συστήματα και τις προσπάθειες αφομοίωσης τους σε διάφορες χρονικές περιόδους».

Ο ίδιος ο συγγραφέας τόνισε: 



«Θέλω να αποδείξω σε όλους τους αρνητές μας, ότι η περιοχή αυτή ήταν πάντα και θα είναι ο πυρήνας της παρουσίας των Αλβανών Ορθοδόξων σε αυτά τα εδάφη. Οι Ορθόδοξοι Αλβανοί είναι γηγενείς και κατάγονται από τους αρχαίους πολιτισμούς των Πελασγών και των Ιλλυριών...».

Ο Μπρανισλάβ Σιναντίνοφσκι ζήτησε την ίδρυση στα Σκόπια «Ορθόδοξης  Αλβανικής Εκκλησίας», όπως γράφει η Alsat-m.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr