Ομάδα του τουρκικού κοινοβουλίου στα Σκόπια




Νοέμβριος 24, 2014.

Μέλη του τουρκικού κοινοβουλίου υπό τον πρόεδρο Τζεμίλ Τσιτσέκ-Cemil Çiçek, επισκέπτονται τα Σκόπια.


Χθες, με τη συνοδεία του πρέσβη της Τουρκίας στα Σκόπια, Ömer Şölendil, και μελών των διακοινοβουλευτικών σχέσεων των δύο χωρών,  επισκέφθηκαν το Παλιό Παζάρι της πόλης.

 Την κοινοβουλευτική ομάδα αποτελούν βουλευτές του κυβερνόντος  Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), καθώς και βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Οι Τούρκοι βουλευτές κατά τη διήμερη επίσκεψη στα Σκόπια ξεναγήθηκαν στο Παλιό Παζάρι, στο τζαμί του Μουσταφά Πασά, στο Κουρσουνλού Χάνι, στο Μπεζιστάνι και στο τζαμί του Μουράτ Πασά, όπου πληροφορήθηκαν για τη δημιουργία από τους Οθωμανούς αυτών των μνημείων καθώς και τη συντήρησή τους.

Κατόπιν, περπατώντας πήγαν στο ξενοδοχείο «Stone Bridge», όπου είχαν συνάντηση με την Ένωση των τουρκικών οργανώσεων στα Σκόπια καθώς και με το σύνδεσμο του οικονομικού επιμελητηρίου Σκοπίων- Τουρκίας.

Αναμένεται, ο Τζεμίλ Τσιτσέκ,  να συναντηθεί με τον ομόλογό του, του κοινοβουλίου των Σκοπίων, Τράικο Βελιανόφσκι, επίσης, με τον πρόεδρο της τουρκο-σκοπιανής  κοινοβουλευτικής ομάδας Κενάν Χασίπ, με τον πρόεδρο της χώρας, Γκεόργκι Ιβάνοφ, τους επικεφαλής του τουρκικού πολιτιστικού κέντρου, «Yunus Emre» καθώς και με τους εκπροσώπους της Τουρκικής Υπηρεσίας για την Ανάπτυξη και την Υπηρεσία Συντονισμού (TIKA), που ανακαινίζουν τα παλαιά οθωμανικά μνημεία στη χώρα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr