Στην Οδησσό καλούν τον Πούτιν να απελευθερώσει την πόλη από τους φασίστες




Νοέμβριος 21, 2014.

Οδησσός- Ουκρανία.

Στην κιονοστοιχία της Οδησσού, της όμορφης παραθαλάσσιας πόλης, ακτιβιστές  των οργανώσεων της νεολαίας κρέμασαν ένα τεράστιο πανό με το σύνθημα «Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς απελευθέρωσε την πόλη από την φασιστική κατοχή».


Πριν μερικές ημέρες, στις 12 Νοεμβρίου, οι οργανώσεις νεολαίας της Οδησσού είχαν καλέσει τον Ρώσο πρόεδρο με το σύνθημα  : «Τιμώρησε τους υπεύθυνους  για την τραγωδία της 2ας Μαΐου, Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς».

Το κάλεσμα σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν απευθύνεται μόνο στον Ρώσο πρόεδρο, αλλά σε όλους τους πολίτες της πόλης.

Οι διοργανωτές της εκστρατείας θα πουν στα μέσα ενημέρωσης ότι «χρειαζόμαστε την βοήθεια του αδελφικού ρωσικού λαού. Η πόλη καταλήφθηκε, κυριολεκτικά, από τους φασίστες και υποβάλλουν σε ξυλοδαρμούς και προσβολές τους συγγενείς και φίλους μας. Ζητούμε από τον πρόεδρο της Ρωσίας βοήθεια. Η Οδησσός πρέπει να ελευθερωθεί», είπαν.

Στις 2 Μαΐου στην Οδησσό ακροδεξιοί έκαψαν ένα κτήριο όπου βρίσκονταν συνδικαλιστές με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί δεκάδες Ουκρανοί και εκατοντάδες άλλοι να υποστούν σοβαρά εγκαύματα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr