Επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία αύριο




Νοέμβριος 30, 2014.

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ, είπε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ότι η επίσκεψη του  προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία, την 1η Δεκεμβρίου, έχει αναβαθμισθεί από μια ‘επίσκεψη εργασίας’ σε  μια ‘επίσημη επίσκεψη’.


Το Κρεμλίνο είχε εκδώσει ανακοίνωση στις 24 Νοεμβρίου ότι ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Δημοκρατία της Τουρκίας, για να συμμετάσχει στην πέμπτη σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου.

Η χώρες κατατάσσουν τις επισκέψεις ξένων αρχηγών κρατών σε τρεις κατηγορίες ή περισσότερες. Η υψηλότερη κατάταξη επίσκεψης είναι η ‘επίσκεψη αρχηγού κράτους’, ακολουθούμενη από την ‘ επίσημη επίσκεψη’ και την ‘επίσκεψη εργασίας’.

Η διαφορά μεταξύ των επισκέψεων είναι σε μεγάλο βαθμό εθιμοτυπικής τακτικής.   

Η επίσκεψη αρχηγού κράτους, απαιτεί από το κράτος υποδοχής να κρατήσει μια σειρά τελετών, συμπεριλαμβανομένης των τελετών άφιξης, παίζοντας τους εθνικούς ύμνους, πλήρους στρατιωτικών τιμών κλπ. καθώς και ένα γεύμα ή δείπνο από τον επικεφαλής του κράτους της υποδοχής προς την τιμήν του αρχηγού του κράτους που επισκέπτεται.

Ο Ουσάκοφ είπε ότι ο Πούτιν θα έχει ένα εντατικό πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης μιας επίσκεψης στο ‘Anitkabir’, το μαυσωλείο του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, και αναμένεται να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, τις συμφωνίες του φυσικού αερίου, τις διεθνείς σχέσεις και κυρίως την κρίση στη Συρία, όπως διευκρίνισε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου.

Νωρίτερα, την Παρασκευή, ο Πούτιν έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη στο πρακτορείο Anadolu, στην οποία είπε ότι συμφώνησε με τον Ερντογάν ότι σε μερικά χρόνια «μπορούμε να φέρουμε τις αμοιβαίες  εμπορικές μας σχέσεις μέχρι τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα 32,7 δις που ήταν το 2013.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr