Ρώσος Διπλωμάτης: Ο Ουκρανικός Νεοναζισμός –απειλή για όλη την Ευρώπη




Εκδήλωση του ουκρανικού κόμματος «УНА-УНС» συνοδεία ενόπλων μελών του στο Κίεβο

Νοέμβριος 24, 2014.

Η απουσία μιας κατάλληλης πολιτικής στην αντιμετώπιση της ανόδου των συναισθημάτων υπέρ  των νεοναζιστών  στην Ουκρανία, μπορεί, τελικά, να οδηγήσει στην εξάπλωση αυτής της επικίνδυνης ιδεολογίας σε γειτονικές χώρες και σε όλον τον κόσμο, δήλωσε ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης.


«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι αν δεν υπάρξει επαρκής ανταπόκριση στην οργή του νεοναζισμού στην Ουκρανία και αν δεν υπάρξει στοιχειώδης αντίσταση σε αυτόν, αυτή η ιδεολογία θα εξαπλωθεί πέρα από τα ουκρανικά σύνορα, σε άλλες χώρες της Ευρώπης και πέραν αυτής», δήλωσε ο Κωνσταντίν Ντολγκόφ, εκπρόσωπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως αναφέρει το Ria Novosti.

Η σχετική αναφορά έγινε μετά την πρόσφατη απόφαση από  την Ουκρανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, να καταψηφίσουν το ψήφισμα στον ΟΗΕ για την καταπολέμηση του νεο-ναζισμού, που υποστηρίχθηκε από την πλειοψηφία των μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Το ψήφισμα συντάχθηκε και κατατέθηκε από τη ρωσική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ.

Προηγουμένως ο Ντολγκόφ, δήλωσε ότι η καταψήφιση του ψηφίσματος από την Ουκρανία, ενδέχεται να θεωρηθεί ως επιβεβαίωση της συμπάθειας της κυβέρνησης του Κιέβου προς το νεο-ναζιστικό κίνημα στη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα, το ρωσικό Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε αγωγή που κατατέθηκε από το γραφείο της Εισαγγελίας,  με το αίτημα της αναγνώρισης της ουκρανικής ομάδας «Δεξιός Τομέας» και του εθνικιστικού κόμματος UNA-UNSO - УНА-УНС  (Ουκρανική Λαϊκή Αυτοάμυνα), γνωστών για τη νεοναζιστική ιδεολογία τους, ως εξτρεμιστικά κινήματα και απαγόρευση των δραστηριοτήτων και της προπαγάνδα τους στη Ρωσία.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr