Ο Ποροσένκο απέρριψε την ομοσπονδοποίηση της Ουκρανίας




Νοέμβριος 27, 2014.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο απέρριψε την ομοσπονδοποίηση της Ουκρανίας. Η δήλωση έγινε στη διάρκεια μιας ομιλίας κατά την πρώτη σύνοδο της Βερχόβνα Ράντα της νέας σύγκλησης.


Επίσης, όπως σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα, στη σελίδα του στο Facebook ανέφερε:  το 100% των Ουκρανών είναι υπέρ ενός ενιαίου κράτους. Αυτό το βλέπει η συνταγματική πλειοψηφία των Ουκρανών. Όχι στην ομοσπονδοποίηση», σημείωσε ο πρόεδρος.

Το γεγονός ότι η ουκρανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συναινέσει σε ομοσπονδοποίηση, το είχε αναφέρει ο Ποροσένκο νωρίτερα, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για το ειδικό καθεστώς στην Ντονμπάς, υπονοώντας ελευθερίες στην τοπική αυτοδιοίκηση σε περιοχές που ελέγχονται από τους εκπροσώπους των Λαϊκών Δημοκρατιών.

«Η Ουκρανία είναι και θα παραμείνει ένα ενιαίο κράτος. Μιλάμε μόνο για ανάθεση αρμοδιοτήτων σε τοπικά συμβούλια. Αυτό είναι το σχέδιο μου για την αποκέντρωση της εξουσίας», είπε.

Πρόσφατα για το θέμα της ομοσπονδοποίησης στην Ουκρανία, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού  Συμβουλίου, Herman Van Rompuy, σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στη χώρα, «Θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για την Ουκρανία να γίνει μια αποκεντρωμένη (ή ομόσπονδη) χωρίς αποκλεισμούς χώρα», είπε σύμφωνα με το ρωσικό ‘Λέντα’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr