Οι Αμερικανοί θα επανεξετάσουν τη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία




Νοέμβριος 21, 2014.

Μετά τις αντιδράσεις της Ρωσίας στην πρόθεση της Ουάσιγκτον  για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, το State Department επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο να επανεξετάσει τις θέσεις του σχετικά με την παροχή φονικών όπλων στην χώρα αυτή, της Μαύρης Θάλασσας.


Αυτό ανακοινώθηκε στις 20 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης Τύπου του διευθυντή του γραφείου του  Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Jeff Rathke, όπως σημειώνει το ουκρανικό Ukrinform.

«Η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Τίποτε δεν αφαιρέθηκε από την ημερήσια διάταξη. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση. Όμως, υπό το φως των ενεργειών της Ρωσίας, όπως σημείωσε χθες ο σύμβουλος ασφαλείας Άντονι Μπλίνκεν,  κατά τη διάρκεια της ακρόασης, πρέπει να την εξετάσουμε», είπε ο Rathke.

Τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εστιάζουν  την προσοχή τους στην υποστήριξη και προώθηση της διπλωματικής λύσης στην Ουκρανία, με σεβασμό στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά της.

«Συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο για να βοηθήσουμε  στην επίλυση του προβλήματος», είπε.

Συγχρόνως, όμως, τόνισε ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αμυνθεί έναντι μια επίθεσης και οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν γνωστό την παροχή περίπου 116 εκατομμυρίων δολαρίων, βοήθεια στην ασφάλεια της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την αποστολή συμβούλων στο Κίεβο για να βοηθήσουν την Ουκρανία να βελτιώσει τους τομείς της στρατιωτικής ασφάλειας.
Αξιολογώντας την κατάσταση στην Ουκρανία, ο Rathke την χαρακτήρισε ως «πολύ ασταθής».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr