Σεργκέι Λαβρόφ: Στόχος των κυρώσεων κατά της Ρωσίας είναι η αλλαγή καθεστώτος




Νοέμβριος 22, 2014.

Οι Δυτικές χώρες δεν κρύβουν τον σκοπό για τον οποίο εισήγαγαν κυρώσεις κατά της Ρωσίας, που είναι η αλλαγή καθεστώτος, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας στο Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.


«Οι δηλώσεις γίνονται δημοσίως, ότι πρέπει να γίνουν για να καταστραφεί η ρωσική οικονομία και να αυξηθούν οι διαμαρτυρίες του λαού», είπε προσθέτοντας ότι «η Δύση δείχνει σαφώς ότι δεν θέλει να αναγκάσει τη Ρωσία σε αλλαγές πολιτικής, αλλά επιδιώκει να επιτύχει την αλλαγή καθεστώτος».

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, τα περί απομόνωσης της Ρωσίας δεν αξίζουν καν το κόπο για συζήτηση.

«Φυσικά, η οικονομία μας έχει υποστεί βλάβη από το αποτέλεσμα των κυρώσεων, αλλά  μόνο στα οικονομικά  μέτρα στα οποία επιβλήθηκαν» πρόσθεσε όπως σημειώνει η ρωσική Βίζγκλιαντ επικαλούμενη το Itar Tass.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ,  «Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν ο μεγαλύτερος οικονομικός μας εταίρος. Κανείς δεν  πρόκειται να απεμπολήσει τη συνεργασία μας με την Ευρώπη, και ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η σχέση μας αυτή δεν μπορεί να διακοπεί», είπε και πρόσθεσε «Αλλά, είμαι βέβαιος, ότι θα ξεπεράσουμε την τρέχουσα περίοδο και τα διδάγματα που θα αποκομίσουμε θα αποτελέσουν μια νέα βάση για τις σχέσεις μας», είπε Λαβρόφ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr